Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde (IDPZ)

Laatste nieuws
  • Het IDPZ is misschien bekend van acties voor de dorpsgenoten die het niet breed hebben, maar het platform is ook een schakel tussen de gemeente en andere kerken in Zeewolde. Zo ontvingen we, via de diaconie van de PGZ, het bericht dat ongeveer de helft van de doelgroep die energietoeslag mag aanvragen, dat nog niet heeft gedaan. In dit bericht wordt meer uitleg gegeven en doen we een oproep aan iedereen om hun netwerk hierop te bevragen.
  • Op 28 april jl. werd een grote hoeveelheid kleding bij ons in PI Lelystad gebracht, bestemd voor mensen die hier gedetineerd zijn. Wij – en zij vooral! – zijn daar erg blij mee! Het komt maar al te vaak voor dat mensen hier binnenkomen met alleen de kleding die ze al droegen, soms zelfs zonder schoenen. Soms wordt er dan na een paar dagen wel iets gebracht als mensen familie of anderen buiten hebben. Maar vaker zijn ze aangewezen op de kleding die hier in voorraad is.
  • De gevangenen die vastzitten in de penitentiaire inrichting in Lelystad hebben onze hulp nodig. Hulp in de vorm van herenkleding. Dat meldt Johan Bosboom, de geestelijk verzorger die werkzaam is in deze gevangenis.
Agenda
Kerkdiensten